چگونه در مواجهه با آقایان خجالتی نباشیم؟!

فهرست مطالب

در مقاله چگونه در مواجهه با خانم ها خجالتی نباشیم هدف،آقایون بودن که بتونن با خانم ها ارتباط بهتری برقرار کنن وخجالت رو کنار بزار و در این مقاله قصد داریم این بار از دیدگاه خانم ها این موضوع رو بررسی کنیم .

تو اغلب کلاس های سخنرانی و فن بیانی که میزارم در همون جلسه ی اول، از افراد می خوام که دو به دو با هم شروع به صحبت کردن کنن و تعامل اجتماعی داشته باشن و با هم کمی آشنا بشن اما چیزی که برام جالبه اینه که هم جنس ها سعی می کنن هم دیگه رو پیدا کنن و کمتر با جنس مخالف خودشون ارتباط بگیرن.به نظرم این وضعیت رو باید تعمیم بدیم به خیلی از موقعیت های اجتماعی دیگه.

کمرویی،احساس ترس  ناشی از تعامل با دیگران ،به ویژه تو موقعیت های اجتماعی که برامون ناشناخته ست  اغلب یک چالش محسوب میشه و همین باعث تاثیر روی رفتار و اعمال ما میشه.باید توجه داشته باشیم که کمرویی خفیف ممکن چندان  زندگی مارو مختل نکنه، اما کمرویی متوسط تا شدید، تمامی ابعاد زندگی افراد و حتی سلامت روح و روان اون ها رو تحت تاثیر قرار میده.

 
 

راهکارهای رفع خجولی در مواجهه با آقایان

1-نگران کامل بودن نباش:

اول از همه سعی کن بهترین خودت باشی نه بهترین دیگران.اگر بخوای بهترین دیگران باشی باید همیشه در حال تغییر و راضی نگه داشتن زاویه دید بقیه باشی.بزارین اصلاً من این سوال رو ازتون بپرسم کامل بودن یک خانم به چه معناست؟کی می تونیم بگیم فلان خانم شخصی کامله؟

قطعاً یا جوابی براش نداریم یام اگر داشته باشیم جواب هامون یکی نیست و هرکسی کمال رو از دید خودش تعریف می کنه.در هر صورت کمال برای انسان دست نیافتنی است.هروقت به دنبال کامل گرایی بودین بدونید که به خاطر تاثیرات بیرونیه.

2- بدونید که همه به شما نگاه نمی کنن:

مردم اغلب اونقدر درگیر زندگی و مشغله های خودشون هستند که متوجه نمی شن شما عصبی هستید یا کاری عجیب و غریب انجام می دین.برای اینکه حرفم رو ثابت کنم، از یکی از شرکت کنندگان خانم در کلاس ها و دوره هام خواستم تا تو خیابون دمپایی لنگه به لنگه بپوشه و راه بره.بیاین نتیجه رو خودتون ببینید.

پخش ویدیو

3- دست از مقایسه کردن بردارید:

اکثر خانم ها خودشون رو با دیگران مقایسه می کنن و برخی اوقات هم متوجه این رفتار نیستن،و همین قیاس خیلی جاها باعث کمرویی و خجالت شون میشه.بیاین در ادامه چندتا از این عوامل رو با ذکر مثال براتون بگم:

  • فشارهای اجتماعی و رسانه ها: خیلی وقت‌ها، رسانه‌ها تصویری ایده‌آل از زیبایی، موفقیت یا زندگی ایده‌آل نشون می‌دن.مثلاً وقتی یه خانم عکس یه مدل معروف رو توی اینستاگرام می‌بینه که پوستش بدون نقص و اندامش عالیه، ممکنه به خودش بگه: “چرا من این شکلی نیستم؟”یا وقتی فیلم‌هایی می‌بینیم که شخصیت‌های زن همیشه شاد و موفق‌ان، خانم‌ها ممکنه احساس کنن زندگی خودشون کم‌ارزش‌تره.
  • نیاز به تایید شدن : خیلی از خانم‌ها به خاطر محیط یا تجربیاتشون، دنبال تأیید گرفتن از بقیه هستن. مقایسه کردن گاهی راهی برای سنجیدن اینه که “آیا به اندازه کافی خوب هستم یا نه؟”مثلاً یه خانم ممکنه وقتی می‌بینه دوستش شغل بهتری داره، فکر کنه: “من چرا نتونستم یه کار خوب پیدا کنم؟ شاید من به اندازه کافی توانمند نیستم.”
  • رقابت درونی و بیرونی:  بعضی وقت‌ها، مقایسه کردن یه جور رقابت غیرمستقیمه. خانم‌ها گاهی حس می‌کنن برای موفق شدن یا جلب توجه، باید از بقیه بهتر باشن.مثلاً توی یه مهمونی، ممکنه یه خانم وقتی می‌بینه لباس یا آرایش نفر دیگه‌ای جذاب‌تره، احساس کنه که به اندازه کافی خوب دیده نمی‌شه.
  • الگوبرداری مثبت یامنفی : گاهی مقایسه کردن به خاطر اینه که آدم‌ها می‌خوان از بقیه چیز یاد بگیرن، ولی اگه این مقایسه بیش از حد باشه، به جای انگیزه دادن، باعث سرخوردگی می‌شه. مثلاً یه خانم ممکنه ببینه یکی از دوستانش خیلی ورزش می‌کنه و اندام ایده‌آلی داره، بعد خودش رو سرزنش کنه که چرا نتونسته مثل اون وقت بذاره.
  • تاثیر خانواده و فرهنگ : در بعضی خانواده‌ها یا فرهنگ‌ها، خانم‌ها از بچگی توی موقعیت مقایسه‌ای قرار می‌گیرن. این موضوع باعث می‌شه این عادت توی بزرگسالی هم ادامه پیدا کنه. مثلاًیا توی فامیل ممکنه بشنوه: “ببین دختر فلانی ازدواج کرد و زندگی خوبی داره، ولی تو هنوز مجردی.”
  • احساس کمبود یا عدم رضایت از خود : گاهی مقایسه کردن به این دلیله که خانم‌ها احساس می‌کنن چیزی کم دارن یا اون‌طور که باید از خودشون راضی نیستن.اگه یه خانم از ظاهرش راضی نباشه، ممکنه وقتی کسی رو با ظاهر جذاب می‌بینه، پیش خودش فکر کنه: “من چرا اینطوری نیستم؟”

4- به جای تمرکز روی خجالت و افکار منفی روی هدف از ارتباط تمرکز کنید:

خیلی از ارتباط هایی که با آقایون برقرار می کنید فقط برای یکبار ایجاد می شن و دیگه شاید شما حتی اون فرد رو نبینید بنابراین چرا نباید شفاف و دقیق خواسته تون رو بیان نکنید.برعکسش هم هست،بعضی از ارتباط هایی که باید برقرار کنید برای یک لحظه نیستن و قراره در طولانی مدت ادامه داشته باشه،پس اگر قراره با کسی در طی زمانی بلند مدت باشید خجالت کشیدن تا کی؟بهتر نیست از همون اول به فکر عمق  و سالم بودن رابطه فکر کنید تا اینکه خجالت بکشید؟

5-اشتباهات گذشته رو تجربه بدونید نه شکست:

اگر قبلاً تلاش کردید تا با آقایون ارتباط برقرار کنید و نتونستین و اشتباهی مرتکب شدین ،دیگه بی خیال نشین و آیه یاس نخونید.به جاش از خودتون بپرسید که چه چیزی باید در اون موقعیت تغییر می کرد تا مثبت ترش کنه. این طوری با مهربانی با خودتون رفتار می‌کنید و به خودتون فضایی می‌دید تا بفهمید چه کاری باید انجام بدید.یادتون نره فرآیند رشد همیشه خطی و صعودی نیست،گاهی اوقات شما دچار لغزش می شین یا اشتباه می کنید و این طبیعیه؛اصل فرآیند پیشرفت همینه.

6- رفتارهای ایمنی بخش رو کنار بزارین:

رفتارهای ایمنی بخش (Safety Behaviors) به کارهایی گفته می‌شه که افراد خجالتی برای کاهش اضطراب و احساس ناراحتی خودشون در موقعیت‌های اجتماعی انجام می‌دن.تویه پادکستی که براتون گذاشتم بیشتر براتون با مثال های زیاد توضیح دادم حتماً بهش گوش بدید.

7-کمی خجالت گاهی لازمه :

درسته که برخی رفتارها و ویژگی ها می تونه دردسرساز وآسیب زننده باشه ولی یادمون نره آفرینش و وجود این رفتارها به صورت کنترل شده و درست برای رشد و زندگی انسان لازمه.مثلاً ترس تا حدی لازمه در غیر این صورت انسان از خطرها دوری نمی کرد، یا فراموشی اگر نبود باید غم از دست دادن عزیزترین اشخاص زندگی مون ما رو هم می کشت،خجالت هم دقیقاً همینه کمی از اون برای زندگی ما و مخصوصاً خانم ها لازمه.

چند نمونه از جنبه های مثبت خجالت که باعث میشه رفتارهای بهتری داشته باشیم:

  • تعیین حد و حدود و محدودیت ها در ارتباط با آقایان
  • پرورش تواضع آگاهانه و به اندازه
  • جلوگیری از خود شیفتگی و توجه بیش از حد به خود
  • تشویق به احترام گذاشتن
  • و…

نتیجه گیری پایانی مقاله :

خجالت یه احساس طبیعیه که همه مون تو زندگیمون تجربه می‌کنیم، ولی مشکل وقتی شروع می‌شه که فکر کنیم این فقط مشکل ماست و بقیه هیچ وقت اینجوری نیستن.خجالت کشیدن  یه احساس جهانیه و همه ما، فارغ از جنسیت، شغل یا جایگاه، این حس رو داریم.ما باید یاد بگیریم که ارزشمون به اشتباهاتمون یا نظر بقیه وابسته نیست.وقتی بفهمیم که بقیه هم با همین احساسات دست‌وپنجه نرم می‌کنن، اون‌وقت این شرم قدرتشو از دست میده. مهمه که یاد بگیریم همدیگه رو قضاوت نکنیم و از تجربه‌های مشترکمون برای همدلی استفاده کنیم.

به این مقاله چه امتیازی میدی
5/5
WhatsApp
Email
Print
اشتراک گذاری:

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید