49 راهکار برای کاهش استرس در زندگی

 سلام… ممنون که باز هم مارو با یکی دیگه از مطالب سایت آوا اجرا همراهی می کنید.

صحبت در مورد استرس زیاده و راه هایی که می شه اونو کنترل کرد هم زیاد و زیادتر ،اما به تجربه و البته آموزش هایی که دیدم در زندگی شخصی خودم به چند چیز اعتقاد دارم که باعث کنترل بخش اعظمی از استرس خواهد شد .

اول : روزانه در ذهن و مغز ما بیش از صدها و شاید هزاران ایده،فکر،کارهای انجام نشده،دغدغه ها و… عبور می کنه که باید بدونیم جای نگهداری اون ها در مغز و ذهن مون نیست.اگر ایده ها و فکر ها و کارهای انجام نشده رو در ذهنمون نگه داریم جز تشویش و نگرانی و استرس چیزی برای ما نخواهد داشت.خواهش می کنم دفترچه ای تهیه کنید و اون هارو بنویسید،یا در دفترچه یادداشت موبایل تون اون ها رو بنویسید و براساس برنامه ریزی( که باید آموزش ببینید) یک به یک بهشون پاسخ بدید و انجام بدید تا ذهن تون راحت و خالی از هر فکری باشه و این بسیار مهمه.

دوم : نکته دوم رو از کتاب هفت عادت مردمان موثر خدمتتون می گیم که :

به ابعاد جسمانی ، ذهنی ، معنوی ، اجتماعی و عاطفی خودتون اهمیت بدید:

جسمانی شامل:ورزش، تغذیه ، مدیریت فشارها و…

ذهنی شامل : مطالعه،تجسم خلاق،برنامه ریزی و نوشتن

معنوی شامل : تعیین ارزش ها و تعهدات و مراقبت از خودمون با امور معنوی و پرورش روح

 اجتماعی – عاطفی شامل : خدمت،همدلی،کار گروهی و موثر بودن در اجتماع

سوم : هیچ چیز به اندازه افزایش مهارت های فردی و خودسازی نمی تونه در ایجاد یک زندگی آرام و بدون از دغدغه موثر باشه پس تا می تونید برای آموزش خودتون وقت بزارید و هزینه کنید و توانمندی هاتون رو بالا ببرید مثلاً حتم ندارم که اگر بلد باشیم که برای هدف هامون چطوری برنامه ریزی درستی انجام بدیم بخش اعظمی از مشکلاتمون رفع خواهد شد و استرس مون کم و کمتر میشه.یادمون باشه :

هیچ چیز به اندازه ی ذهن تغییر یافته قدرتمند نیست
 
 

اما آنچه که در ادامه تقدیم تون می کنم راهکارهایی است که می تونیم با دقت در اون ها در طی زندگی روزانه مون از استرس ها و نگرانی هامون کم کنیم و توجه داشته باشید که این ها تنها بخشی از آنچه که شما می تونید انجام بدید خواهد بود.

در ضمن این راهکارها،راهکارهایی از بُعد روانشناسی و فردی برای فعالیت های روزانه ماست و در جنبه های دیگه ی زندگی باید به دنبال راهکارهای دیگه ای باشیم و یادمون باشه در هر حرفه باید مهارت اون رو یاد بگیریم تا دچار استرس نشیم مثلا این راهکارها به درد کاهش استرس برای سخنرانی در جمع نخواهد خورد بلکه ما باید مهارت سخنرانی رو یاد بگیریم.

 1- 15 یا 20 دقیقه زودتر از برنامه ریزی خود در آغاز صبح بیدار شوید:

متاسفانه یکی عادت های ما به نام خودخودخواهی باعث میشه ما دیر در محل قرار حاضر بشیم و اون هم به دلیل اینه که چون نمی خوایم جایی منتظر بمونیم هیچگاه دوست نداریم دقیقاً راس اون ساعت اونجا باشیم.در نظر داشته باشید اگر صبح خودتون رو با استرس آغاز کنید احتمالا اینکه تا شب است این استرس همراه شما باشه بسیار بالاست.

 2- در هر سن و سالی و در هر درجه ی هوشی که هستید آنچه را که قرار انجام دهید حتما بنویسید:

نوشتن سبب میشه خاطر شما آسوده باشه و هم باعث میشه کارهاتون رو طبق برنامه ریزی انجام بدید چرا که آن چیزی رو که به حافظ تون می سپارید ممکنه از یاد ببرید ممکنه بعداً شما رو سخت اذیت کنه.بنابراین تصور نکنید که اگر کارهاتون رو می نویسید عیبی و ایرادی دارید بلکه نشون می ده که به خودتون مسلط هستید.

 3- از همه چیزهایی که فکر می کنید مهمه و یک روز به اون احتیاج دارید یه کپی بردارید:

پاسپورت، کلید خونه ، اسناد و هر آنچه که قابل کپی برداری ست و روزی ممکنه بهش احتیاج پیدا کنید رو به صورت مجزا و یدک داشته باشید

 4- آماده باشید در بسیاری جوامع در انتظار و صف بمونید:

ما در محاسباتمون انتظار و صف رو به حساب نمی آریم موضوعی که باعث رنجش  و حتی عجله و استرس ما میشه

 5- هر وقت 25% چیزهایی رو که میخواهید رو بهش رسیدید راضی باشید :

نگران آینده و ادامه کار نباشید.رضایت شما در 25% ابتدایی آن چیزی که انجام داده اید باید فراهم بشه و گرنه در ادامه راه دچار استرس می شوید پس راضی و خشنود باشید.همیشه نمیشه یهو کامل بود نیاز به زمان و انجام کار بیشتری داره پس راضی باش.کارها هیچ وقت تمامی ندارند خیالت راحته راحت.

 6- بسیاری از چیزهایی که مربوط به آینده ست از قبل آماده کنید نه در اون زمان:

مثلاً می تونید شب قبل برای فردا وسایل صبحانه رو آماده و مهیا کنید.اینکار باعث کاهش استرس در انجام تمامی امورات زندگی می شود.اگر می خواهید چیزی رو داشته باشید برای فردا،همین لحظه اون رو برای فردا آماده کنید.

 7- کوشش کنید به خودتون و دیگران دروغ نگید و بی اعتنا نباشید

 8- هیچ چیزی رو به تاخیر نیاندازید ؛ هیچ چیزرو :

کارتون رو پیش ببرید،حتی 5%؛ 25% یا و100%.متاسفانه یک حرف غلطی که در بین ما رایج هست اینه که بعدا انجام میدم و این کاملاً غلط و اشتباست و مارو با مشکل مواجه می کنه.هیچ بعدی و فردای و وقتی وجود نداره و این جمله باید از ذهن شما کنار بره و به یاد بسپارید که هیچ وقت، وقت نیست .

 9-  اگر یه چیزی به خوبی و درستی که شما می خواهید کار نمی کنه اون رو تعمیرش کنید یا تجدیدش کنید هرچیزی:ماشین ، قفل درب، لباس ، شیر آب و…

 10-هر چه می تونید آب بیشتر و میوه و سبزیجات بیشتری مصرف کنید:

مواد غذایی که دارای کافئین هست مثل نوشابه ، قهوه ، سیگار و… رو کمتر مصرف کنید چرا که به حافظه شما آسیب می زنه در حالی که ظاهراً استرس و از بین می بره اما در بلند مدت آسیبی که میزنه بیشتره.و یه تجربه ی بسیار بسیار بسیار مهم هم اگر بخوام اضافه کنم اینه که مصرف کربوهیدرات ها به ویژه،کربوهیدرات های مصنوعی رو قطع کنید. مثل نوشابه،قند و…

 11- همیشه راه حل دوم و راه دومی داشته باشید:

اگر قرار است که راهی رو برید همیشه راه دومی برای خودتون تعیین کنید چرا که اگر این راه نشد باید حتما در جای دیگری اون کار صورت بپذیره

 12- کارهایی که سخت هستند؛ مشکل هستندو تداوم و استمرار می خواهند رو با تجسمی که از پایان اون در ذهن ایجاد می کنید برای خودتون اون رو لذت بخش و شادی آفرین کنید:

هر شب قبل از خواب و هر صبح بعد از بیدار شدن یک دقیقه این کار را انجام بدهید.مثل جشن فارغ التحصیلی رشته خودتون رو در نظر بگیرید که چه پایان خوبو خوشی خواهد داشت ضمن  اینکه ذهن رو برنامه ریزی می کنه و عادت میده برای یک پایان خوب.یا رسیدن به کاهش وزن مطلوب.

 13-اگر نگرانی ؛ مشکل و مانعی دارید اول اون ها رو از بین ببرید

 14- در مورد موضوعاتی که دارین با خودتون یا با دوستی حرف بزنید:

از نظر روانشناسان انسان های سالم با خودشون حرف میزنند.حرف زدن جلوی آینه با خود از جمله موارد بسیار موثر وتاثیر گذارست.شرط اصلی شناخت خود گفتگوست که موجب کاهش فشار روحی میشه

 15-در هر زمان فقط یک کار:

به دلیل حرصی که ما میزنیم دوست داریم در یک زمان چند کارو انجام بدیم که موجب بازدهی کم و افزایش استرس میشه و فقط باعث بدتر شدن و خراب تر شدن و ناقص اجرا شدن کارها می شوند که نمونه های بارز اون رو در کاهش وزن، یاد گرفتن موسیقی، درس و… میشه دید.بهتره یک کارو تمام کنیم و بعد به دنبال کار دیگر بریم.

 
 
 

 16-من و شما قرار هر روزقرار وقت بازی ، لذت ، تفریحو خوش گذرونی رو داشته باشیم:

این معنایی نداره ما یک هفته ، یکسال ، ده سال و یا 80 سال کار کنیم و بعد به دنبال خوشی هامون باشیم.بعدش دیگه فرصتی نداریم .حتما باید روزانه خوش گذرونی داشته باشیم

 17-کوشش کنید کاری رو انتخاب کنید که در اون شور و شوق و هیجان دارید:

لطفاً نق نزنید و گله و شکایت نکنید.شما قرارست کارتون رو به درستی انجام بدهید ورئیس و شرایط و همکارانو پولو و.. رو مقصر و موضوع ندانید چرا که نتیجه ای نمیده و شما رو دچار مشکل میکنه.

 18-دوش آب گرم یا سرد :

اگرآب گرم رو دوست دارید ؛ دوش آب گرم و اگرآب سرد رو دوست دارید دوش آب سرد بگیرید.با آن چیزی که بدن تون دوست داره هماهنگ باشید  ومخالف اون حرکت نکنید اما بدونید دوش آب سرد در آغاز صبح با نشاط بیشتر و تقویت سیستم عصبی بدن میشه، و دوش آب گرم در شب بعد از انجام کارها باعث آرامش بیشتر برای استراحت و خواب میشه.

 19-امروز میخواهی برای چه کسی ، چه کاری بدون هیچ چشم داشت وپاداشی کاری انجام دهید:

هر روز یک کار خیر و نیک که دیگری به اون نیازمنده رو انجام بدید بدون هیچ چشم داشت و پاداشی چون درغیر صورت ما تبدیل میشیم به یک انسان ؛ خودخواه ؛ خود پرست و منفعت طلب که فقط به خودمون فکر می کنیم.هیچ کسی بدون انجام اینکار خوشبخت نیست.

 20- بیشتر از آنی که میخواهید به دیگران بفهمانید خودتان بفهمید:

تمام هنر زندگی فهمیدن دیگرانه.ما باید بیاموزیم نه چیزی به دیگری یاد بدهیم.بسیاری از ما میخواهیم تلاش کنیم در تمام عمرمون که اونها مارو بفهمند.باید بدونید که دیگران به گونه ی دیگری هستند و جهان رو به طور دیگری می بینند و می شناسند وبه هیچ وجه در این زمینه با من و شما کنار نمیان.من و شما قراره دیگران رو بفهمیم وبشناسیم.متاسفانه پدر و مادرها به جای این که بیشتربچه ها رو بفهمن کوشش می کنن خودشون رو به اونها بفهمونن.

 21-هر روز برای زیبایی خودتون یک کاری بکنید

حتی اگر تنها نیز هستید برای ظاهر و زیبایی و بهداشت خودتون کاری انجام دهید

یک روز به خودت می آی که دیگه زمانی برای کارهایی که همیشه می خواستی انجام بدی نداری
 

 22-میان کارهایی که می کنید وقتی برای آزادی و استراحت خودتون بزارید:

نیازی نیست تمام کارهاتون رو پشت سرهم و بدون وقفه انجام بدهید

 23- باید انعطاف پذیر باشیم :

باید در همه چیز انعطاف پذیر بود به جز قوانین اخلاقی که چارچوب مشخصی دارند.یعنی باید سفت و سخت و خشک با موضوعات فک نکنید

 24-بد ومنفی به خودتون نگید و مثبت و سازنده با خودتون صحبت کنید +

 25- اگر کارهای روتین و تکراری دارید مقداری اونها رو بهم بزنید:

هیچ دلیلی نداره که شما تبدیل به یک ماشینی بشوید که هر روز کارهای تکراری و شبیه به هم انجام بدید.مقداری اونها رو تغییر بدید و از حالت روتین خارج کنید

 26- بعد از هر سفری یک یا دو روز وقت برای استراحت و یافتن خودتون بزارید

 27-اگر یک کاری خیلی مشکله و اونقدرام اهمیتی نداره ولی از قبل قراری باخودتون گذاشتین که  انجامش  بدید اون رو بهم بزنید.

 28-چیزی رو که از دیگران می پرسید تکرار کنید تا مطمئن بشوید که درسته و خطا نمی کنید

 29- هر وقت لازمه ((نه)) بگید

هرگاه درخواست نامناسب و نامشروعی می کنند بگین نه. باید در زندگی نه گفتن رو یاد بگیریم و بعد از نه گفتن باید 5 ثانیه بعد یادمون بره که گفتیم نه و خودمون رو به خاطر اون نه گفتن مورد بازخواست و اذیت و آزار قرار ندیم.

 30- اگر به چیزی بله گفتید دیگه اون رو درست انجام بدید.

 31- تلفن های خود را در موارد غیر ضرور قطع و یا خاموش کنید

در موقع خواب، استراحت، آرامش ؛ با خانواده بودن و… این وسیله را از خود دور کنید.دیگران آنقدرها مهم نیستن که آسایش شما رو بهم بریزند.یادمون باشه اتاق خواب فقط برای خواب،آرامش و بازیابی مجدد انرژی و ریلکس شدنه،پس اگر خودتون رو دوست دارید گوشی همراه تونو با خودتون به رختخواب نبرید.رختخواب برای خوابیدنه.هیچ وقت با چرخ زدن در شبکه های اجتماعی به خواب نرید.علت خیلی از پریشان خوابی ها،کمبود خواب ها وخستگی های می تونه این موضوع باشه.حتی اگر ساعت موبایل تون رو برای بیدار شدن تنظیم می کنید اون رو دور از دسترس تون قرار بدید.

 32- احتیاج های شما اولویت های اول شماست

یعنی اگر احتیاج های خودتون رو برآورده کردید در درجه اول اونوقت می تونید احتیاجات دیگران رو هم برآورده کنید.به یاد داشته باشید ما به این دنیا نیومدیم که احتیاج های دیگران رو برطرف کنیم.

 33- اطرافیان نگران و ناراحت رو رها کنید:

برخی از افراد هستن تا انسان رو می بینن شروع می کنند به صحبت از خبرهای بد و منفی و تخصص دارن در این خصوص.از خبرهای بد در جهان تا خبرهای خصوصی بد از زندگی خود و دیگران.زندگی آنقدر کوتاه ست که فرصت برای شنیدن خبرهای بد وجود ندارد .در برخورد با این آدمها رها کنید و یا کر شوید

 34- اگر چشم هاتون به نور حساسه و گوش هاتون به صدا از چشم بند و از گوش بند استفاده کنید: 

 35- هیچ وقت نباید به طور مصنوعی از خواب بیدار بشید: 

نه کسی شمارو باید از خواب بیدار کنه، نه ساعتی زنگ بزنه ، نه تلفنی هیچ چیزی…شما باید به موقع بخوابید تا به موقع به طور طبیعی از خواب بیدار بشید

 36- نظم و ترتیب داشته باشید

 37- نفس های عمیق بکشید

نفس هایی که شکم شما بالا بشه نه دیگر اعضای بدن.امروز حتی برخی از متخصصان بر این باورند که می توان برخی از بیماری ها را با تنفس عمیق درمان کرد.

 38- نظریات و عقاید مهم خودتون رو بنویسید.

 39- در هر هفته یا در روز یک ساعتی خودتون رو کاملاً رها و آزاد بزارید.

 40- دادن مسئولیت و کار به دیگران:

به دیگران اعتماد کنید و کارها را با آنها تقسیم کنید.

 41- زمانی که عصبانی هستید بشمارید

غالباً عنوان شده که زمانی که عصبانی هستید از 1 تا 10 بشمارید.اما باید بگیم که بشمارید تا زمانی که  آروم بشید حتی تا 100 یا 1000

 42- بخشش

یک جاده فقط انسان رو از جهنم موجود به بهشت موعود می بره و اون هم جاده بخشش خواهد بود.اگر نمی توانید ببخشید بدبخت خواهید بود.بخشش یعنی اشتباهات گذشته رو پیدا کنید ، بفهمید و بپذیرید و تشخیص بدید و نگاه می کنید که چرا؟ و بعد هم اون چرایی رو از بین ببرید.در مورد دیگری نیز از او طلب بخشش می کنیم.اگراهل  بخشش نیستید بدبخت خواهید بود.

 43- اصلا خبرهای بد را نه بشنوید و بخوانید و نه بدانید  

در مهمانی تجسس نکنید که پشت سر شما چه گفته شد.هیچگاه علاقه ای به این موضوع نشان ندهید.

 44- بگذارید دیگران برای شما کاری انجام بدهند.

نوعی از سلامتی برتر در این است که دیگران برای شما کاری انجام دهند.

 45- زندگی رو اونقدر با کار خوب پر کنید که دیگر وقتی برای کار بد نباشد. 

 46- گذشته،درگذشته و آینده نیومده. 

 47- کوشش کنید خوب خودتان باشید و نه بهتر و برتر از دیگران

 48- اگر مهربان نیستید ؛ نامهربان نباشید

 49- خودتان باشید.

تهیه شده در گروه آموزشی آوا

به این مقاله چه امتیازی می دید؟
5/5
اشتراک گذاری:

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید