انواع سوال در فن بیان

اگر میخوای یکی از رازهای فن بیان خوب رو یاد بگیری این فایل صوتی رو گوش بده…تو این فایل در مورد انواع سوال پرسیدن در فن بیان باهات صحبت کردم.اگر دوست نداشتی گوش بدی می تونی متن این فایل صوتی رو در ادامه بخونی.

یه سوال دارم : اگه ازت بپرسن که فقط 24 ساعت فرصت داری برای زندگی کردن مهمترین کاری که انجام میدی چیه؟

سلام سلام من جواد اسکندری هستم مدرس مهارت های ارتباطی و فن بیان.خوشحالم ازاینکه تویه این فایل صوتی همراه شما هستم و و قراره که صحبت کنم راجب یه مسئله بسیار بسیار مهم در فن بیان و اون هم چیزی نیست جز سوال پرسیدن

آقا اونایی که با سوال کردن و سوال پرسیدن به نوعی رفیق ان،دوستن و اهمیتش رو می دونن شاید بهتر بتونن درک کنن که من چی میگم وچقدر سوال پرسیدن تویه فن بیان مهمه

بزارین اهمیت سوال پرسیدن رو اینجوری براتون روشن کنم :

1- اول از همه سوال ذهن رو قلاب می کنه.یعنی چی؟!

 به من بگین امروز چند شنبه ست؟ببینید وقتی من ازتون پرسیدم که امروز چندشنبه ست،شما فارغ از اینکه الان چه فایل صوتی رو داری گوش میدی،کجا هستی،چه زمانیه،شایدم حتی ذهنت جای دیگه ای بود اما به محض اینکه گفتم امروز چند شنبه ست یه  لحظه ذهنت قفل شد روی اینکه واقعا امروز چند شنبه ست؟!گشتی دنبال جواب این سوال!!! واینجاست که من از طریق پرسیدن اینکه امروز چند شنبه ست،ذهنت رو قلاب کردم به سمت صحبت های خودم.

2- سوال پرسیدن باعث میشه حواس مخاطب رو به سمت خودت جلب کنی :

اگه معلمی،اگه سخنرانی و اگه جایی داری صحبت می کنی وقتی یه سوالی از مخاطب خودت بپرسی سریع ذهنشون رو میدن به تو.حواسشون رو جمع می کنن که تو چی داری می گی؟

3- نکته ی بعدی شما با سوال پرسیدن می تونی از بقیه بازخورد بگیری:

مثلا یه صحبتی می کنی و بعد ازش می پرسی که : متوجه شدی چی گفتم؟ می شه ازت بخوام یه بارتکرار کنی تا من به این نتیجه برسم که حتما حتما صد در صد متوجه صحبت های من شدی یا نه؟شما می تونی با سوال پرسیدن بازخورد بگیری از افراد.

وخیلی از نکات دیگه ای که نمی خوام این فایل طولانی بشه که نشون دهنده اهمیت وقدرت سوال کردنه.

 

 

حالا بریم سراغ انواع سوالات.ما یه  نوع سوال نداریم.سوال پرسیدن انواع مختلفی داره که اگه بتونیم با اونها آشنا بشیم و یکمی تمرین کنیم و در گفتگوها ازش استفاده کنیم متوجه می شیم که سوال به موقع و به جا پرسیدن و استفاده از نوع سوال چقدر می تونه کمک کننده باشه تویه یک گفت وگو.

1- اول از همه میخوام از سوالات بسته شروع کنم.

سوالات بسته سوالاتی هستن که جواب شون معمولاً کوتاهه و یا با یک بله یا خیرمخاطب به شما  جواب میده.شما به کمک سوالات بسته  می تونید.کنترل یک مکالمه رو به دست بگیری،واطلاعاتی که از طرف مقابل می گیری رو بررسی کنی وبعد ببینی که آیا می تونی این گفت وگو رو ادامه بدی یا نه.

ببین شما فرض کن که با یه آدم غریبه می خوای آشنا بشی ، اول میای چندتا سوال بسته ازش می پرسی بعد اگر بازخورد خوبی دیدی می تونی وارد مکالمه طولانی ترو بهتری بشی.گفتم سوالات بسته معمولاً جواب شون با یک بله یا خیره.

مثلاً شما داری سفر میری تویه فرودگاه منتظری تا بری و سوارهواپیما بشی و پرواز شروع شه.یه بنده خدایی کنارت نشسته ازش می پرسی؟آقا شما هم کیش میری؟ببین سوال بسته ست با بله یا خیر.بعد اون میگه که بله یا نه.شماهم پروازتون ساعت 5؟ میگه بله یا نه؟

با پرسیدن چندتا سوال بسته از طرف مقابل می تونی این اطلاعات رو بگیری که می تونی با این فرد مکالمه ات رو ادامه بدی یا نه. پس این میشه سوالات بسته.

2- سوالات باز:

یه سری سوالات دیگه داریم سوالات باز هستن که معمولاً با چرا و چه زمانی و چه کسی شروع میشن،وهدف این سوال تشویق طرف مقابل به صحبت کردنه.طرف مقابل رو تحریک می کنه برای اینکه گفت و گو رو ادامه بده و شما دوست داری بیشتر باهاش صحبت کنی.

 بعد از اینکه از طرف مقابل چندتا سوال بسته پرسیدیم،حالا میایم سوالات باز می پرسیم تا گفت و گومون بازتر بشه و صمیمانه تر بشه.مثلاً درهمون مثالی که من زدم.آقا شما کیش تشریف می برین؟ساعت پروازتون 5 بعدظهره؟(سوال بسته)

و حالا سوال باز میگم: کیش چجور جاییه من تا حالا نرفتم؟(سوال باز)شما کدوم تفریحات کیش رو رفتی کدومش از همه بهتر بوده چرا؟(سوال باز)

ببین این سوالا باعث میشه تا طرف مقابل یکمی بیشتر توضیح بده و شما مکالمه رو دست بگیری و رابطه ی صمیمانه تری رو بری جلو و شروع کنی.

3– سوالات چندگزینه ای:

اما یه نوع سوالاتی که داریم سوالات چند گزینه ایه.این سوالات زمانی استفاده می شن که ما میخوایم به طرف مقابل انتخاب محدودی بدیم وخودمون به یه نتیجه ی مشخص برسیم.میخوایم یه نظر سنجی بکنیم.میخوایم به یه هدف خاصی برسیم.

مثلا شما میگی این لباس رو میخوای یا اون لباس یا همین مثالی که زدیم

آقا شما کیش سفر کردین ؟ میگه بله

 قشم چی ؟ بله

اگه قرار باشه بین این دوتا یکی رو انتخاب کنی، کدوم یکی رو انتخاب میکنی ؟

 مثلا میگه کیش یا میگه قشم

گزینه های محدود میزاری برای اینکه به اون هدف و خواسته خودت برسی ، ببینی که طرف کدوم یکی رو جواب میده و با رای ای که از اون اطلاعات بدست میاری بهتر بتونی برای خواسته ی خودت تصمیم بگیری

4-یک دسته سوالات دیگه ای  هم داریم که سوالات کنترلیه

سوالات کنترلی ، برای این معمولا مطرح میشن که میخوایم سر یه موضوعی به توافق برسیم .مثلا شما از طرف مقابل میپرسی که بنظرت  این موضوعی که من گفتم راه حل مناسبی برای شما بود یا نه ؟

آیا شما پیشنهاد بهتری داری که من اون رو بررسی کنم و بعد بهت بگم ؟ اینم یه دسته از سوالات هست

و آخرین نوع سوالاتی که شما میتونید تو گفت و گوها و فن بیانتون ازش استفاده کنید 5- سوالاتیه که به طرف مقابل خط میده یا باعث میشه شما چیزی تو دهنش بزارید و پاسخی ازش بگیرین که خودتون میخواین 

مثلا : من میگم بنظرم حمید خیلی آدم کند کاریه مگه نه ؟ تو اینطور فکر نمیکنی ؟ اونم میگه آره

ببین یعنی شما یه پاسخی رو از طرف مقابل میخوای بگیری به عنوان تایید یا یه چیزی رو تو دهنش میزاری اون خودش تایید کنه

خب در مورد انواع سوال کردن با شما صحبت کردم یادتون نره که سوال باعث میشه که ذهن مخاطب قلاب بشه ، حواس مخاطب رو به سمت شما بگیره و همونطور شما میتوتید با سوال کردن بازخورد بگیرید

انواع سوالات رو خدمتتون مطرح کردم

عنوان آکاردئون
لورم ایپسوم متن ساختگی....
عنوان آکاردئون
لورم ایپسوم متن ساختگی....
عنوان آکاردئون
لورم ایپسوم متن ساختگی....

امیدوارم ک این فایل صوتی مورد استفادتون قرار گرفته باشه ، همتونو به خدای بزرگ میسپارم تا یه آموزش و یه فایل صوتی دیگه

اشتراک گذاری:

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید