5 اشتباه زبان بدن که سخنرانی شما را نابود می کند

به تصویر زیر خوب نگاه کنید

1- این پا و اون پا کردن:

تکون خوردن های زیاد نشون دهنده ی بی قراری ماست.گاهی اون قدر وول می خوریم که حوصله ی مخاطب سرمیره یام متوجه میشه که ما استرس زیادی داریم و کنترلی روی استایل خودمون برای ایستادن نداریم.تکیه دادن روی یک پا و پای دیگه رو آزاد کردن هم باعث میشه پاهاتون زودی خسته بشه.پس سعی کنید وزن تون رو روی دوتا پا تقسیم کنید.پاهاتونو نه خیلی باز کنید و نه خیلی بسته نگه دارید و به اندازه عرض شانه باز کنید و نوک انگشت پاتون اندکی به سمت بیرون تمایل داشته باشه.سعی کنید راست باستید شونه ها افتاده نباشه و قامت تون راست و کشیده باشه.

گاهی هم می تونید چند قدمی راه برید تا مخاطب با چشم شما رو تعقیب کنه که دچار یک نواختی و کسالت نشه.

در این تصویر شما نه از من صدایی می شنوید و نه من چیزی می گم اما آیا در این عکس ها به شما پیامی منتقل میشه؟چه مفهومی از هرعکس برداشت کردید؟پس من در هر کدوم از این حالت ها یه پیامی رو به شما منتقل کردم درستِ؟

کاری که ما در سخنرانی می کنیم هم همینه،یعنی علاوه بر صحبت ها و حرف هایی که  از دهان مون خارج میشه یه پیامی هم با زبان بدن مون به مخاطب منتقل می کنیم و این نشون می ده که باید حواسمون روی زبان بدن مون باشه و اصول اون رو یاد بگیریم.

من تو این مقاله قصد دارم به جای اینکه بگم چیکار کنیم می خوام بگم چه کارهایی رو نباید انجام بدیم و این اشتباهاتی که می گم بر اساس تجربه،پر تکرارترین اشتباهاتیِ که توو کلاس های سخنرانی و فن بیان در بین شرکت کنندگان هنگام تمرین سخنرانی دیدم.پس بریم سراغ اشتباه پُر تکرار اول

2- سر پایین و دست رها:

وقتی مقابل جمع می ایستم و میخوایم صحبت کنیم به هیچ عنوان نباید سرمون رو پایین بندازیم.فکر نکنید این طوری انسان متواضعی دیده می شین برعکس خجول و کم اعتماد به نفس به نظر میاید.سر رو بالا بگیرین و با اعتماد به نفس به بقیه نگاه کنید.

درمورد دست ها هم  باید بگم که به هیچ وجه مجازنیستیم که دست هامونو رها بزاریم و در کنار بدن مون رها و آویزون باشن،بلکه دست ها باید در مقابل شکم روی نقطه ی مرکزی بدن باشن.  ویدیوی زیر رو ببین بیشتر توضیح دادم 

3-زبان بدن استرس:

یه سری کارهام گاهی اوقات انجام می دیم که شاید بعضی وقت ها خودمونم حواس مون نیست اما باید نسبت بهشون آگاه بشیم و کنترل شون کنیم و گرنه نشون میدیم که استرس زیادی داریم و به خودمون مسلط نیستیم مثل :

بازی کردن با خودکار،ماژیک،گوشه کت و… یا زیادی به سقف و زمین نگاه کردن، جو زدگی و برانگیختی،هول بودن،آب دهان رو محکم قورت دادن،خاروندن پشت سرمون و…

سعی کنیم با تمرین کردن به این موارد آگاه بشیم و تسلط کافی رو بدن خودمون داشته باشیم.

 

4-نگاه مون :

بعضی ها رو دیدم موقع سخنرانی به جنس مخالف نگاه نمی کنن حالا یا خجالت می کشن یام میخوان حیا  رو رعایت کنن اما خوب موقع سخنرانی کردن  نگاه نکردن به مخاطب چنین مفهمومی نداره و از نظر مخاطب یه امتیاز منفی به حساب میاد.اون احساس می کنه که از طرف شما دیده نمیشه.مخاطب نوع نگاه شمارو خوب متوجه میشه  پس نگران نباش که برداشت بدی داشته باشه.

یا بعضی ها رو هم دیدم که فقط به یک سمت نگاه می کنن یا فقط به یک تا دونفر نگاه می کنن،انگاری قرارِ فقط برای اونا صحبت کنن. سعی کنید به همه نگاه کنید.درست عین یک موج از سمت راست به چپ و از چپ به راست برین و سعی کنید به همه،اگر تعداد جمعیت کمه نگاه کنید و اگر هم جمعیت زیاد بودن سعی کنید چشم بچرخونید بین جمعیت.

در تصویر زیر چند نمونه از اشتباهات رایج زبان بدن هنگام تمرین سخنرانی در دوره ی سخنرانی و فن بیان رو می بینید

5- حالات چهره :

حواس تون باشه اگر بین حالت چهره تون با چیزی که می خواین بگین ناهماهنگی وجود داشته باشه،مخاطبان و حضار حالت چهره ی شما رو باور می کنن نه صحبت هاتون رو.مثلاً خیلی ها رو دیدم وقتی میخوان صحبت هاشونو شروع کنن می گن: (( سلام خیلی خوشحالم از اینکه در کنار شما هستم و می خوام صحبت کنم ))؛ اما دریغ از مقداری خوشحالی در چهره شون حتی یک لبخند ساده هم ندارن.

بعضی ها سعی می کنن هیجانات خودشونو پنهان کنن تا اینجوری حرفه ای به نظر برسن در صورتی که این یک اشتباهِ.اگر این کارو بکنید بی حس و حال  و بی شور و شوق جلوه می کنید.در عوض بزارید اعتقاد راسخی که به حرف هاتون دارید در چهره تون هم دیده بشه تا کلام شما باور پذیرتر باشه.

اما یک سوال چهره ی ما چه حالتی باید داشته باشه؟

پاسخ : به موضوع سخنرانی تون بستگی داره.مثلاً اگر خبر بدی دارید لبخند زدن شایسته نیست و بالعکس اگر خبر مسرت بخش وخوبی دارید طوری نباشید که انگار ناراحت و بی تفاوت و خنثی هستید.لبخند زدن می تونه پیوندمثبتی ایجاد کنه  و روشن ترین علامت برای رضایت و خوشحالی ست.

سعی کنید در خلوت خودتون حالت چهره رو تمرین کنید

بهترین روش برای  یادگیری زبان بدن :

به عنوان جمع بندی و بهترین کار و تمرین برای مدیریت و یادگیری زبان بدن اینِ که :
با فیلم گرفتن از خودتون در عمل ببینید که چیکار می کنید و چک کنید تا چه مواردی رو باید رفع کنید و چه نقاط قوتی دارید که باید بیشتر ازش استفاده کنید.وقتی فیلم خودتون رو ضبط می کنید و بعد می بینید احتمالاً غافلگیر می شین. ما در دوره ی سخنرانی و فن بیان هرجلسه تمرین های شرکت کنندگان رو ضبط می کنیم و  بهشون تحویل می دیم تا بتونن خودشون رو ارزیابی کنن.
 
من جواد اسکندری هستم و به شما کمک می کنم تا بتونین از سخنرانی به عنوان یک مهارت و جادوی حرفه ای استفاده کنید تا افکارو ایده هاتونو بهتر مرئی کنید و با دیگران به اشتراک بزارین.خوشحالم که این مقاله رو مطالعه کردین ممنون میشم با نظرات تون ما رو همراهی کنید.
به این مقاله امتیاز دهید
5/5
اشتراک گذاری:

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

7 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

  • من تمامی این مواردرو از کودکی به مرور یادگرفتم واجرا کردم که همه از لطف خدابوده ووجودمادر پدری ارزشمندکه بخش بزرگی از آموخته هام بصورت مشاهده ای ازاون بزرگوارهابوده که اونم لطف خدابوده وبس بسیارعلذقمندومشتاق به گویندگی هستم نمی‌دونم به کجا مراجعه کنم برای تست دادن نیازمندراهنمایی خوبتون هستم . ممنون بابت مطالب گرانقدرتون

    • ماهم خوشحالیم و به وجود پدر و مادرانی همچون والدین گرامی شما افتخار می کنیم که به آموزش به چشم سرمایه گذاری نگاه می کنن و باعث تعالی و رشد فرزندانی چون شما می شن و واقعا به گفته ی شما باید شکرگذار خداوند باشید.درمورد علاقه مندی به گویندگی لطفا از طریق ایمیل با ما در ارتباط باشید.
      mail : avaejra@gmail.com

    • خرسندیم از اینکه تونستیم مفید واقع بشیم.از مشارکت شما سپاسگزاریم

    • عالی شما هستین که برای پیشرفت خودتون زمان گذاشتین دوست عزیز

دیدگاهتان را بنویسید